Welke kleur (lees)bril past bij mij?

welke kleur bril kiezen

Wanneer je ooit eerder een (lees)bril in een winkel hebt gekocht, ben je bekend met de uren die je nodig hebt om montuur na montuur te proberen om een ​​bril te vinden die er goed uitziet. Het kan aanvoelen alsof je elk paar in de winkel hebt geprobeerd voordat je er een vindt die bij je past.

Welke kleur staat nu eigenlijk goed?

Hoewel het misschien niet heel moeilijk lijkt, is het belangrijk om je gezichtsvorm en kleur te kennen om een ​​bril te vinden die bij je past. De gezichtsvorm kan je helpen bepalen welke montuurstijl uw gelaatstrekken het meest flatteert, terwijl de huid-, haar- en oogkleur kunnen helpen bepalen welke brilkleur het beste bij je past.

Nadat je een montuurvorm hebt gevonden die je bevalt, kan het even duren om de beste brilkleur voor je huidskleur te selecteren. Vermijd de verleiding om een ​​framekleur te kiezen die gewoon bij alles past. Neem in plaats daarvan de tijd en kies een kleur die flatterend is voor jou en je natuurlijke kleurenpalet.

“Maar hoe kies ik de kleuren van een leesbril precies?” vraag je jezelf misschien af. “Waar moet ik naar zoeken en wat zijn de beste voor mij?” Leesbrillen365 geeft je een aantal tips.

Huidskleur

Het bepalen van je huidskleur is de eerste en belangrijkste factor waarmee je rekening moet houden bij het selecteren van een bril-kleur. Het is belangrijk om een kleur te kiezen die past bij je natuurlijke tint; anders kan de kleurencombinatie een platte look creëren.

Huidtinten vallen meestal in twee hoofdcategorieën: warm en koel. Warmere huidtinten hebben meestal gele of groene ondertonen op hun huid, terwijl koelere huidtinten meer een blauwe of roze ondertoon hebben. Sommige mensen vallen in beide categorieën, in welk geval ze hun beslissingen kunnen baseren op hun oog- of haarkleur.

Warme kleurtinten doen het meestal goed met vergelijkbare warme kleuren, waaronder tinten beige, bruin, goud, roze, oranje, gebroken wit, rood, geel en groen. Aan de andere kant mengen koelere tinten goed met koele tinten, zoals zwart, grijs, roze, blauw en paars. Tortoise modellen werken goed met beide kleurenpaletten.

Lichte huid met warme ondertoon

Mensen met een bleke, perzikkleurige teint en een gele of groene ondertoon van hun huid kunnen worden omschreven als een lichte huid met een warme ondertoon. De beste kleuren voor deze huidtint zijn meestal warme neutrale tinten en verzadigde tinten. Donkere kleuren passen ook goed bij deze huidtint om beter te contrasteren met een lichte basiskleur. Lees hier welke bril bij je kan passen.

Probeer een tortoise of bruin model als je een fan bent van neutrale kleuren, of ga voor gedurfd met een vleugje paars of rood. Vermijd blauwtinten of lichtere kleuren.

Lichte huid met koele ondertoon

Een lichtere huid met een roze zweem en blauwe ondertoon is kenmerkend voor een persoon in deze categorie. Koelere tinten en neutrale kleuren zijn goede keuzes voor deze huidskleur.

Blauw, roze en juweeltinten zijn ideaal voor deze huidskleur, samen met lichtere neutrale kleuren zoals beige. Vermijd kleuren met een gele tint, zoals goud en groen, omdat deze kunnen botsen met uw huidskleur.

Medium huid met warme ondertoon

Mensen met een medium tint op hun huid en gele of groene ondertoon passen goed in deze categorie. Deze lichtbruine kleur laat complementaire neutrale kleuren glanzen, evenals aardse kleuren.

Tortoise en warme bruintinten werken prachtig samen met deze huidskleur, evenals rijke groentinten. Aardse kleuren en goud zijn ook goede keuzes. Vermijd koelere kleuren, omdat deze de neiging hebben om met uw huid te botsen.

Medium huid met koele ondertoon

Medium huidtinten met een roze of blauwe ondertoon passen meestal in deze koelere categorie.  Juweel-tinten werken prachtig met deze huidskleurcategorie. Blauw, paars en blauwtinten rood zijn uitstekende keuzes voor brillen. Als je de voorkeur geeft aan neutrale kleuren, werkt een sterk zwart of donkergrijs ook goed.

Donkere huid met warme ondertoon

Diepe huidtinten met een gouden zweem zijn leden van deze categorie. Deze rijke huidskleur wordt het best aangevuld met warme kleuren.
Diep bruin en goud passen goed bij deze huidskleur, evenals goudkleurige groentinten. Elke tortoise variatie moet er ook mooi uitzien tegen je gouden ondertonen.

Donkere huid met koele ondertoon

Diepe tinten met een koele blauwe ondertoon voor de huid passen in deze categorie. Zoek naar een kleur die je blauwe ondertonen en diepe kleur aanvult en afspeelt.

Paars en zwart zijn uitstekende kleuren voor deze huidskleur, net als op blauw gebaseerde groentinten en rokerige blauwtinten. Deze huidskleur kan ook een blauwachtig gebroken wit krijgen.

Uiteraard is ook je haarkleur belangrijk voor het maken van een goede keuze. Hierover zullen we later meer schrijven.

Dit bericht is gepost in Info. Bookmark de link.