Welke bril past bij me?

welke bril past bij me

Welke bril past nu bij mij?

Ieder jaar zijn er een hoop mensen die te horen krijgen dat zij een leesbril of gewone bril nodig hebben. Wanneer een leesbril nodig is hangt van veel factoren af.

Nu is het alleen niet zo eenvoudig om een bril te vinden die bij je past. Je moet namelijk wel stilstaan bij de vorm van het montuur.

Doordat dit niet zo eenvoudig is weten veel mensen niet echt waar ze moeten beginnen. Hierdoor besluiten ze om deze aankoop maar uit te stellen. Wij willen hier verandering in brengen.

In dit artikel zullen wij je namelijk precies laten zien waar je op moet letten bij het kopen van een bril en welke bril het beste bij je past. Op die manier zal je niet meer voor verrassingen komen te staan.

Waar op letten bij het kopen?

Er zijn verschillende factoren die van belang zijn bij het kiezen van een goede bril. Het is door deze verschillende factoren mogelijk om uiteindelijk uit te komen bij de bril die echt bij je past.

Op de eerste plaats moet je denken aan het montuur. Het montuur van je bril zal de grootste factor zijn die een rol kan spelen bij het kiezen van een goede bril.

Straks zullen wij je laten zien wat voor soort montuur je het beste kunt kiezen voor bepaalde soorten vormen gezichten.

Naast het montuur zal je na moeten denken over de kleur van de bril. Hier moet je niet alleen stilstaan bij de kleur van de bril zelf, maar ook bij de kleur van de glazen van de bril. Uiteraard is de sterkte van de leesbril het belangrijkst naast een mooi montuur.

Als je nog nooit een bril hebt gehad is het handig om een wat neutralere kleur te kiezen. Op die manier kan je eerst een beetje wennen aan de bril zelf.

Verschillende vormen gezichten

Zoals we hierboven al even hebben aangestipt is het van belang dat je nadenkt over de vorm van het montuur en de vorm van het gezicht bij het kiezen van een bril.

Hieronder hebben we uiteengezet wat voor soort bril er het beste bij de vorm van je gezicht zal passen:

  • Een hoekig gezicht – mensen die een hoekig gezicht hebben zullen een vrij lang en vierkant hoofd hebben. Je hebt dit als je voorhoofd en wangen ongeveer even breed zijn. Als je een bril zoekt raden wij je aan om een bril te kiezen die breder is dan je kaaklijn. Een prima bril je ook gekozen kan worden is een ovale bril of vlinderbril. Door te kiezen voor een bril met details aan de bovenkant voorkom je dat je gezicht nog hoekiger zal lijken dan normaal. Half-randloze leesbrillen zullen je ook zeker goed staan.
  • Een rond gezicht – mensen men een rond gezicht hebben een echte cirkel op hun gezicht van hun kin tot haarlijn. Als je een rond gezicht hebt dan is het handig om een hoekige bril te kiezen. Dit zorgt er namelijk voor dat je de vorm niet zal versterken. Het is van belang dat je kiest voor een bril die boven je jukbeenderen uitkomt. Op die manier zorg je er namelijk voor dat het gezicht langer wordt gemaakt en dat het gezicht er niet zo rond uitziet. Dit kan echt een hoop schelen en ziet er een stuk mooier uit dan een ronde bril.
  • Ovaal gezicht – een ovaal gezicht is toch echt anders dan een rond gezicht. De mensen met een ovaal gezicht zullen een lang smal gezicht hebben waarbij het voorhoofd smaler is dan de wangen. Hierdoor lijken de wangen breder dan dat deze in het echt zijn. Voor deze mensen is het mogelijk om te kiezen voor een vlinderbril. Deze past namelijk het beste bij de ovalen vorm. Let er bij het kopen van de bril altijd op dat de breedte van het montuur net zo breed moet zijn als het gezicht zelf.
  • Een hartvorming gezicht – er zijn maar weinig mensen die en hartvormig gezicht hebben, echter komen ze natuurlijk wel voor in ons land. Voor deze mensen raden wij aan om een bril te kiezen die is voorzien van een dikker montuur. Dit zorgt namelijk voor een bepaalde balans in het gezicht. Voor deze groep mensen is het juist van belang dat je een bril kiest die niet al te veel details heeft. Je kunt het beste kiezen voor een wayfarer model, deze werkt echt altijd.
  • Langwerpig gezicht – mensen met een langwerpig gezicht hebben hoge jukbeenderen en een lang (voor)hoofd. Deze mensen moeten niet kiezen voor een smalle bril, dit maakt je gezicht alleen maar langer. Kies voor een breder model, dit is veel mooier! Een vierkante of ronde bril staat vaak erg goed.

Zoals je ziet zijn er veel dingen om rekening mee te houden. Koop eenvoudig een vrouwen leesbril of mannen leesbril in onze webshop!

gezichtsvormen brillen
Gezichtsvormen

Denk ook aan je haarkleur

Naast de vorm van het gezicht is het handig om even stil te staan bij de kleur van je haar. Als je een bruine haarkleur hebt dan is het handig om een bruine kleur ook terug te laten komen in de bril zelf.

Heb je daarentegen een blonde haarkleur dan is het juist weer beter om een zwarte bril te kiezen.

Dit zorgt namelijk voor een bepaald contrast met de haarkleur. Deze mensen kunnen ook kiezen voor een fellere kleur zoals bijvoorbeeld rood of groen.

Mocht je een rode haarkleur hebben dan is het leuk om te experimenteren met fellere soorten kleuren. Je kunt dus denken aan koper of aan zeegroen.

Dit zorgt namelijk voor een aftekening op je gezicht. Alle mensen met zwart haar kunnen eigenlijk ieder soort kleur kiezen.

Wij raden je aan om zoveel mogelijk te passen als dit kan, op die manier zie je precies welke kleuren eigenlijk bij je passen.

Door op deze zaken te letten zal ook jij in staat zijn om een bril te kiezen die echt bij je past. Mocht je nu niet weten wat voor soort vorm hoofd je hebt dan is het altijd mogelijk om even een spiegel erbij te pakken.

Je kunt zo zien welke afmetingen je hoofd heeft en wat de vorm precies is.

Vervolgens kun je met de informatie uit dit artikel aan de slag om een bril te vinden die echt aansluit bij jou als persoon.

Voor je het weet ben je voorzien van een bril waar je voor een lange tijd mee vooruit kunt en waar je veel plezier van zult hebben.

Dit bericht is gepost in Info. Bookmark de link.