Wat is een computerbril?

wat is een computerbril?

Heel wat mensen hebben een bril of leesbril in ons land. Sommige mensen hebben een baan waarbij zij heel de dag achter een computer zitten. Voor deze mensen is het niet altijd handig om een normale bril te gebruiken. Zij hebben meer behoefte aan een speciale computerbril.

We zien dat lang niet iedereen weet wat een computerbril is en wat je er aan hebt. Mocht ook jij dit jezelf afvragen dan is het een verstandig idee om dit artikel goed door te nemen. Door dit door te nemen zal je alles leren wat je maar moet weten over een computerbril.

Waarom je misschien een computerbril nodig hebt

Problemen met je ogen komen de laatste tijd ontzettend vaak voor. Uit onderzoek blijkt dat 59 procent van de volwassenen in Nederland last heeft van vorm van digitale oogvermoeidheid (gespannen, droge of rode ogen; wazig zicht; hoofdpijn; rugpijn; nekpijn; of algemene vermoeidheid) als gevolg van het gebruik van digitale apparaten gedurende uren achtereen.

Er zijn verschillende manieren om vermoeide ogen te voorkomen of te verminderen, waaronder het gebruik van de 20-20-20-regel om je ogen regelmatig een pauze te geven en het ergonomisch optimaliseren van je werkplek. Naast deze essentiële aanpassingen kunnen computerbrillen, afhankelijk van je situatie, ook de digitale vermoeidheid van je ogen verlichten of voorkomen. Een computerbril kopen kan gemakkelijk online.

Hoe een computerbril werkt

Een computerbril is een bril voor speciale doeleinden die bedoeld is om je gezichtsvermogen te optimaliseren wanneer je naar digitale schermen kijkt. Ze zijn ontworpen om: schittering te verminderen (een belangrijke oorzaak van vermoeidheid van de ogen), het contrast te verhogen en te maximaliseren wat je door de lenzen ziet, waardoor het gemakkelijker wordt om gedurende langere tijd naar een scherm te kijken.

De meeste computerbrillen zijn voorzien van Anti reflecterende coatings. Anti reflecterende coatings verminderen het schitterings-effect van het scherm en van lichtbronnen. Speciaal ontworpen computer- en game-brillen van bijvoorbeeld Gunnar bieden deze coatings aan en andere merken kunnen ook een anti reflecterende coating krijgen. Niet alle anti-reflecterende coatings zijn echter hetzelfde.

Oudere brillen kunnen een goedkope coating hebben die constant vlekken en vuil opvangt, waardoor ze vermoeidheid van de ogen en problemen met het zicht veroorzaken. Let hier dus goed op bij het vinden van een goede computerbril.

Kleurentinten en kosten van de computerbrillen

Sommige computerbrillen hebben ook een onmiskenbare (meestal gele) tint die ontworpen is om het contrast op het scherm te vergroten en de ongemakkelijke/hartige lichtspectra uit te filteren zodat je oogspieren zich ontspannen. De getinte glazen zijn echt bekend van de Gunnar-brillen, maar tinten kunnen ook op andere brillen worden aangebracht. Gunnar brillen zijn te koop voor €55 en meer voor de bijzondere modellen, maar je kunt er vaak wel een in de sale vinden.

Wat kost een computerbril? Anti reflecterende coatingmerken voor recept plichtige (en niet-recept plichtige) glazen zijn onder andere Crizal, Zeiss en Teflon. De coating alleen al kost aardig wat. De coating kost meestal tussen de 70 en 140 euro, naast de kosten van de glazen en het montuur. Dit is afhankelijk van de vraag of je verzekering een visieplan heeft. Lees ook ons artikel, hoe je het best een bril schoonmaakt.

Hoe zit het met blauw licht?

Maar hoe zit het met al dat blauwe licht waar we de laatste tijd over horen? De afgelopen jaren is ons verteld dat het blauwe licht dat van onze telefoons, tablets en computers komt, pijn doet aan onze ogen. Er zijn hierdoor genoeg bedrijven die een blauw-licht-specifieke bril verkopen (los van de coating waar we het tot nu toe in dit artikel over hebben gehad).

Het blijkt dat geen enkel blauw licht je niet verblindt en je hebt geen speciale blauwlichtfilters nodig. Op dit moment is er geen empirisch bewijs dat blauw licht onomkeerbare schade toebrengt aan ons gezichtsvermogen. Je hoeft hier dus niet echt op te letten bij het kopen van een computerbril voor op het werk.

Door middel van deze informatie weet je al meer over het kopen van een goede computerbril. Een computerbil is echt een goede aanwinst als je optimaal wilt werken. Door de bril zal je in staat zijn om veel makkelijker te kunnen werken. Het is een eenvoudige manier om je zicht beter scherp te stellen op je scherm. Door de tips en tricks uit dit artikel te gebruiken is het vinden van de beste computerbril niet meer zo lastig als je in eerste instantie zou denken. Voor je het weet kun je veel beter gaan werken.

Dit bericht is gepost in Info. Bookmark de link.