Oude brillen inleveren in Nederland

oude brillen inleveren nederland

Waarom je oude brillen doneren?

Ga je een nieuwe leesbril kopen? Er zijn in Nederland een aantal plekken waar je je oude leesbril in kunt leveren. Waarom? Je kunt er wereldwijd veel arme mensen mee helpen! Er zijn miljoenen mensen over de hele wereld met een verminderd gezichtsvermogen. Daarnaast hebben ze ook moeilijk of geen toegang tot oogzorg, het is voor hen onmogelijk hun gezichtsvermogen terug te krijgen.

Het doneren van een oude bril die je in een la hebt liggen, kost je niets en kan het leven van iemand anders veel beter maken. Van het helpen van een kind aan de andere kant van de wereld om het schoolbord te zien tot een oude man die je kan helpen aan een leesbril, zodat hij zijn favoriete boek kan lezen. Naast het helpen van mensen, ruim je ook nog eens je huis op ;-).

Oude brillen inleveren in Nederland kan bij een aantal opticiens en wereldwijde non-profitorganisaties. Misschien kun je ook even contact opnemen met de lokale opticien om te kijken of deze ook je oude (lees)bril kan gebruiken voor een goed doel.

Sommige accepteren gebruikte brillen terwijl anderen alleen donaties van nieuwe brillen aannemen. Afhankelijk van de organisatie kunt je mogelijk doneren: een bril voor oud-volwassenen of kinderen, een bril zonder sterkte, een nieuwe leesbril of alleen het montuur.

Zodra je de bril hebt gedoneerd, zal de organisatie deze beoordelen, schoonmaken en eventueel repareren. Je oude bril wordt dan gekoppeld aan iemand die ze nodig heeft, over de hele wereld of in uw buurt.

Waar?

Vraag eerst aan je lokale optiek of deze samenwerkt met een goed doel. Zit er een Pearle opticien in de buurt? Bij een aantal Pearle vestigingen kun je je oude brillen, zonnebrillen en leesbrillen inleveren. Neem wel contact eerst met ze op, wij horen van meerdere mensen dat ze hun oude brillen NIET meer bij Pearle kwijt kunnen. Ze steunen het project van Ophthalmology Worldwide in Congo. Zo help je iemand in Congo met een bril en goed zicht. De bril moet uiteraard wel in goede staat zijn, een kapotte bril wordt niet geaccepteerd.

Een ander goed initiatief is stichting-matamba.nl, in Nederland verzameld de stichting op diverse plaatsen oude brillen in. Deze worden door hun opgemeten en opgeknapt indien nodig, hiermee helpen ze mensen in Tanzania.

Deze informatie wordt regelmatig bijgewerkt, heb je tips of weet je meer stichtingen of goede doelen? Laat het ons weten, zo kun je andere mensen helpen!

Dit bericht is gepost in Info. Bookmark de link.