Bril Schoonmaken

hoe moet je bril schoonmaken

Hoe maak je bril schoon?

Er zijn ontzettend veel mensen in ons land die brillen of leesbrillen dragen. Een bril is natuurlijk veel makkelijker te dragen dan lenzen, je hoeft de leesbril namelijk alleen maar op je neus te zetten. Het is alleen wel zo dat je bij een bril ook te maken krijgt met het schoonmaken.

De bril zal na verloop van tijd vies worden. Dit komt met name door het feit dat je de glazen met je vingers aanraakt. Niet iedereen weet hoe hij of zij een bril moet schoonmaken. Als ook jij rondloopt met deze vraag dan is het handig om dit artikel goed door te nemen. We hebben namelijk alle tips en tricks voor het schoonmaken van je bril hieronder even voor je op een rijtje gezet!

Het belang van een goede schoonmaak

Niet iedereen weet dat het schoonmaken van een bril zo belangrijk is. waarom zou je de glazen moeten schoonmaken als je toch de glazen niet aanraakt bij het dragen? Je bril kan vies worden van nagenoeg alles. Zo is het mogelijk dat er stof in de lucht zweeft en dat dit op de glazen terecht komt.

Zoals je wel kunt begrijpen zal dit ervoor zorgen dat je niet meer zo goed uit de bril kunt kijken. Dit kan je zicht aantasten, maar het kan er ook voor zorgen dat de sterkte van de glazen niet meer zo goed werkt. Hierdoor heb je niet zoveel meer aan je bril. Het schoonmaken van je bril om de zoveel dagen of weken is echt de beste manier om alles uit je bril te halen. Tijd om in te gaan op de stappen die je moet nemen om jouw bril helemaal schoon te maken. Bekijk ook welke kleur bril bij je past.

Stappenplan voor het schoonmaken van je bril

Als je van plan bent om je bril schoon te maken dan is het verstandig om de juiste stappen te volgen Volg deze tips om je brillenglazen en monturen te reinigen zonder risico op krassen of andere beschadigingen. Deze reinigingstips helpen je om je zonnebril, veiligheidsbril en sportbril in goede conditie te houden.

  • Was en droog je handen goed

Voordat je jouw bril schoonmaakt, moet je ervoor zorgen dat je handen vrij zijn van vuil, viezigheid, lotion en alle andere zaken die op je lenzen kunnen worden overgebracht. Gebruik lotionvrije zeep of afwasmiddel en een schone, pluisvrije handdoek om je handen te reinigen.

  • Spoel je bril af onder een zachte straal lauw kraanwater

Dit verwijdert stof en ander vuil, dit kan helpen om krassen op je lenzen te voorkomen wanneer je ze schoonmaakt. Vermijd heet water, dit kan de coatings van brillenglazen soms beschadigen.

  • Breng een kleine druppel lotionvrije afwasmiddel aan op elke lens

De meeste afwasmiddelen zijn zeer geconcentreerd, dus gebruik slechts een kleine hoeveelheid. Of breng in plaats daarvan een druppel of twee aan op uw vingertop. Gebruik alleen merken die geen lotions bevatten. Dit kan namelijk de glazen vet maken, dit wil je liever niet.

  • Wrijf beide zijden van de lenzen en alle delen van het montuur zacht in

Zorg ervoor dat je elk onderdeel schoonmaakt, inclusief de neuskussentjes en de uiteinden van de slapen die achter je oren rusten. Maak ook het gebied schoon waar de rand van de lenzen het montuur ontmoeten – stof, puin en huidolie stapelen zich hier vaak op.

  • Spoel beide zijden van de lenzen en het montuur grondig af

Als je niet alle sporen van zeep verwijdert, zullen de lenzen worden ingesmeerd als je ze droogt. Dit kan schade aanbrengen op het glas. Je wilt dit natuurlijk voorkomen.

  • Droog de lenzen en het montuur zorgvuldig af met een schone, pluisvrije handdoek

Gebruik een vaatdoekje dat niet is gewassen met een wasverzachter of droogtrommeldoekje (deze stoffen kunnen de lenzen besmeuren). Een katoenen handdoek die je gebruikt om fijn glaswerk schoon te maken is een goede keuze. Zorg ervoor dat de handdoek perfect schoon is. Vuil of puin dat in de vezels van een handdoek zit, kan je lenzen beschadigen

  • Inspecteer de lenzen opnieuw.

Als er strepen of vlekken achterblijven, verwijder ze dan met een schone microvezeldoek – deze pluisvrije doeken zijn verkrijgbaar bij de meeste optiekwinkels

Door deze stappen te volgen zal ook jij in staat zijn om je bril echt helemaal weer schoon te krijgen. Dit maakt het mogelijk om weer op een normale manier door je glazen te kijken, zonder dat je last hebt van allerlei soorten vlekken. Doe je dit niet dan zal je nagenoeg niets aan je bril hebben, je wilt er immers wel doorheen kunnen kijken!

Dit bericht is gepost in Info. Bookmark de link.